Kun asuu talossa kolmen karvaturrin, yhden terran ja lähemmäs neljänkymmenen eri kasvin kanssa, tulee oma päivärutiini muotoutumaan näiden ympärille.


Aamu alkaa heti ensimmäisenä kaihtimien avaamisella sekä näin talven tullen myös kasvilamppujen päälle laittamisella. Toki ajastimet saattaisivat nopeuttaa asiaa, mutta olen tykästynyt tähän rutiiniin. Aamupalan laittaessa ruokin kanin ja sen jälkeen lähdenkin jo koiran kanssa lenkille ennen bussiin kiiruhtamista. 

Iltapäivällä samaan aikaan kun syön päivällistä ruokin myös samaan aikaan akaattikotilot. Kotiloiden on hyvä päästä liikkumaan terraarion ulkopuolelle päivittäin, joten tarjoilen ruuan pienellä alueella työpöydästäni, jonka olen putsannut heitä varten. Tämä on vielä kätevä järjestely, sillä kotilot ovat vasta 4kk vanhoja ja noin 4cm kokoisia. Ennen kuin nostan kotilot (ja ruuan) takaisin terraan, siivoan sieltä vanhat ruuat ja mahdolliset sotkut pois.

IMG_20191025_090135.jpg

Käyn myöskin vähintään kaksi kertaa viikossa kaikki kasvit läpi. Käyn ruukut läpi kosteusmittarilla ja kastelen tarvittaessa jos kosteus ei ole sopiva (tietenkin riippuen lajikkeesta). Tarkastan myös lehtien yleiskunnon, mistä on hyvä pysyä kärryillä jos haluaa välttää mahdollisten tuholaisten valloitus yrityksiä. Lehtien tarkistamis rutiini auttoi minua huomaamaan peikonlehdessäni olleet ripsiäisen toukat, ja koska huomasin invaasion ajoissa, sain sen myös helposti kuriin. 

Illalla on karvaturrien ruokailu aika: täytän kissan ruokakupin, ruokin koiran ja täytän kanin heinät. Koiran iltalenkin jälkeen tulee aika sulkea kasvivalot ja painua nukkumaan. Viikoittain suoritan yleis siivouksen. Kani elää vapaana keittiössä, joten viikottainen lattian lakaisu pitää heinät, karvat ja levinneet papanat aisoissa. Samalla saa siivottua kanin ja kissan lootat ja roskiksen saakin samantien nakattua pois välttääkseen hajujen leviämisen. 

 

Millaisia rutiineja teillä on? Sitoutuuko kodin elämä yhtä vahvasti jokapäiväiseen rutiiniin? Kommentoi!